24 Nisan 2008 Perşembe

Kakaolu ve portakalli kek


Cok lezzetli bir kek tarifi, mutlaka deneyin.
Malzemeler:
 3 yumurta
 1.5 su bardagi seker
 1 su bardagindan az siviyag
 1 su bardagi sut
 1 portakal kabugu rendesi
 1 kabartma tozu
 1 vanilya 
 2 yemek kasigi kakao
 3 su bardagi un
 Ceviz
 Yapilisi:
1-Yumurtalari ve sekeri 5 dakika cirpin.Yagi yavas yavas ekleyip tekrar cirpin.Portakal rendesini ve cevizi ekleyin.
2-Un,kabartma tozu ve vanilyayi ayri bir kapta eleyin.Sirayla sutle beraber aza azar ekleyerek cirpmaya devam edin.
3-Hamuru ikiye bolun ve sade hamuru yaglanmis kaliba dokun.
4-Kalan hamura kakaoyu ve yarim cay bardagi  suyu ilave edin ve sade hamurun uzerine dokun.
5-Catalla helezon sekli vererek karistirin ve 175 c de pisirin.

Hiç yorum yok: