11 Nisan 2008 Cuma

Cikolatali rulo pasta


Bu aralar cok yogunum.20 gun sonra hayatimiza katilacak olan yeni bir bebek,bebek dogduktan sonra tasinacak olmamiz bir de evdeki kucuk cimcimeyle ugrasmak butun vaktimi aliyor.Sevgili Nukhet beni mimlemis cocuk istismari ile ilgili yazimi  en kisa zamanda ekleyecegim.Simdi eski bir tarif olan rulo pasta tarifimi yaziyorum..Kizim bu pastayi cok sevdi pandispanyasi cok lezzetli oluyor.
 Malzemeler(Keki icin)
 4 yumurta
 1 su bardagi un
 1.5 su bardagi tozseker
 Yarim cay fincani sut
 1 kabartma tozu
 1 vanilya
  Kremasi:
 1 paket cikolatali puding
 3 su bardagi sut
 100 gr bitter cikolata-nestle kullandim
 
 Uzeri icin:Dovulmus ceviz
 Yapilisi:Yumurtalari ve sekeri genis bir kapta iyice cirpin.Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin.Yagli kagit serilmis dikdortgen firin tepsisine bu karisimi dokun.Tepsiyi sallayip iyice yayilmasini saglayin.Ben ilk defa yaptigim icin hamur cok ince olursa yanar fikriyle tepsiyi sallamadigim icin hamuru biraz kalin oldu.Bu da ilk rulo pasta acemiligi olsa gerek.180 c'de hafifce kizarana kadar pisirin.Firindan cikarip sogutun.
 Kremasi icin 3 su bardagi sutle pudingi pisirin icine bitter cikolatayi ekleyin.Pudingin goruntusu bitter cikolata ekleyince daha parlak oluyor.
 Keki yagli kagittan yavasca siyirip duz bir tabaga alin.Pudingin yarisini kekin uzerine dokun,dovulmus cevizi serpin.Dikkatlice rulo yapin.Uzerinede kalan pudingi dokup kalan cevizi serpin.Buzdolabinda 2 saat dinlendirip servis yapin.
 

Hiç yorum yok: