6 Nisan 2008 Pazar

Kabak Tatlisi


Bekar oldugum donemde sevmedigim tatlilardan biri olan kabak tatlisi,evlendikten sonra sevdigim tatlilar arasina girdi.Ozellikle yilbasi gunu bizim evde mutlaka kabak tatlisi piser.Tarifi hepimizin bildigi gibi ben farkli olarak cok az tarcin ekliyorum.Degisik bir tat veriyor fakat fazla koyulursa rengini koyulastiriyor. 
  
  1 kg kabak-dilimlenmis
  Yarim kg tozseker
  Yarim cay bardagi su
  1 cay kasigi tarcin
  Ceviz
 
Yapilisi:Dilimlenmis kabaklari bir gece onceden tencereye koyup uzerini sekerle kapliyoruz.Ben duduklu tencerede yapmayi tercih ediyorum.Sabah icine yarim cay bardagi su ve tarcini  ekliyoruz. Duduklude cok yumusak olmayacak sekilde pisiriyoruz.Pistikten sonra cevizle susluyoruz.

Hiç yorum yok: