18 Nisan 2008 Cuma

Elmali tatli


Dun arkadaslarla yaptigimiz bulusma sonrasi harika masanin resmini cekmeyi unutmusum.Sohbete dalinca ancak sofranin sonuna yetisebildim.Bu elmali tatlida menuden bir tarif.Cok lezzetli hafif bir tatliydi.Semos tekrar ellerine saglik..
 Tatlinin tabani icin:
 6-7 elma
 100 gr margarin
 1 pkt petibor biskuvi
 
 Muhallebi icin:
 1 kg sut
 6 kasik seker
 3-4 yemek kasigi un
 2 yumurta sarisi
 100 gr margarin
 1 vanilya
 ceviz,tarcin
 
Yapilisi:
1-Elmalari rendeleyin ve pisirin.Suyu cekince atesten indirin.Margarini ekleyin.Eriyince bu karisimi kirilmis biskuvilerin icine dokun ve karistirin.
2-Biskuvili karisima ceviz ve tarcinda eklenerek kare bir borcamin zeminine yayin.
3-Sutu,sekeri ve unu hafif ateste karistirarak muhallebi yapin.Atesten alip Icine margarini,yumurta sarilarini ve vanilyayi ekleyip mikserle 10 dk cirpin
4-Elmali karisimin uzerine bu muhallebiyi dokun.En ustu ceviz ve tarcinla susleyin.
 

2 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Edacım;
Öncelikle hayırlı olsun, inşallah en kısa zamanda bebişini sağlıkla kucağınıza alırsınız. Şimdiden çok tebrik ederim.

Kurabiyeler için, kalıpların yanısıra biraz hayal gücümü kullanıyorum diyebilirim. Mesela tişörte yaka yapmak için, minik kalp kalıbını kullanıyorum, yarısından kesince yaka ve ya önlük oluyor veya minik şeritler kesip kollara biye yapıyorum.
Ayakların üzerine minik toplar yapıp, göz kaleminin arkası ile bastırabilirsin mesela ayak parmakları olur. Yan dikişleri kürdanla yapabilirsin. Papyonuda aynı şekilde göz kararı bıçakla kesip çıkartabilirsin.
aklıma gelenler bunlar. Ama minik çiçekler ve kalpler yapmak istersen, onlar özel kalıp ile yapılıyor evet, üzgünüm:(
Sevgilerimle canım.

Eda dedi ki...

Cok tesekkurler ;)Bende haftaya deneyecegim kurabiyleri resimleride eklerim