28 Nisan 2008 Pazartesi

Ispanakli pasta


Keki cok lezzetli olan bir pasta daha..Ben ispanaklari hafif haslayarak ekledim fakat hamuru cok yesil olmadi belki de cig iken koyarsaniz daha yesil olabilir.
Malzemeler:
 3 yumurta
 1 cay bardagi siviyag
 1 su bardagi tozseker
 2.5 su bardagi un
 1 su bardagi rondoda cekilmis ispanak yapragi
 1 kabartma tozu
 1 vanilya
 1 muz

Krema icin:
 2 su bardagi sut
 2 yemek kasigi un
 2 yemek kasigi seker
 1 subardagi sut 
 1 paket muzlu krem santi 

Yapilisi:
1-Ispanaklari yikayip suda hafif haslayin.Robottan gecirin.
2-Yumurta ve sekeri iyice cirpin.Siviyag,kabartma tozu,un,vanilyayi ekleyip cirpin.
3-Ispanaklari ekleyip karistirin.Yaglanmis 24 cm lik kaliba dokup 175 c de 25 dk pisirin.
 
Kremanin yapilisi:
1-Sut,un ve sekerle kremayi hazirlayin.Kremsantiyi 1 bardak sutle cirpin.
2-Soguyan kremaya krem santiyi ekleyip karistirin.
3-Keki kaliptan cikarin.Ikiye bolup fazlaliklari bicakla traslayin.Bu trasladiginiz parcalari pastanin uzerini suslemek icin kullanacagiz.
4-Kremayi kekin arasina ve ustune dokun. Bir tane muzu dilimleyerek kekin ara katina yerlestirin.En ustu kek parcalari ve antepfistigiyla susleyin.

Hiç yorum yok: