6 Şubat 2009 Cuma

Dogumgunumuz





Bu sene kizimin istegi uzerine dogumgunu pastasini ben yapmaya karar verdim.Tabii sonradan caymak olmayacagi icin -girdik bir yola diyerek :) - pasta malzemeleri icin alisverisimizi yapmaya bir hafta onceden basladik.Ben seker hamuru,kakao ve kaliplarimi Eminonundeki Fermo'dan aliyorum.Ozellikle kakaosuna bayiliyorum eger yolunuz duserse mutlaka deneyin derim.Evdeki kucuk yaramazdan firsat kalmayinca pastayi bitirmek gece yarisini buldu.
Pastamiz icin pandispayadan basliyorum.Pandispanya icin Emel Basdogan'in "Pasta yapimi" kitabindan faydalandim.Pandispanyayi Dev Palyaconun Sirki pastasiyle ayni olarak fakat yarim olcu yaptim. Cok lezzetli bir kek oldu.Ara kat kremasi icinde yine Emel Basdogan tarifini uyguladim.
Pandispanya:

1 su bardagi toz seker
125 gr iyice yumusamis tereyagi
4 adet yumurta-oda isisinda
2 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi sut
1/2 yemek kasigi portakal kabugu rendesi

Ara kat islatmak icin:

1 bardak sut
1 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi nescafe

Ara kat kremasi:
200 gr bitter cikolata
200 gr sutlu cikolata
200 gr krema
100 gr tereyagi

Ara kat icin krokan:
1 su bardagi findik ici
1 su bardagi antepfistik ici
2 yemek kasigi tozseker
2 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:
1-Pandispanya icin firini 180 dereceye getirip,oda isisinde bekleyen tereyagi ve sekeri krema kivamina gelene dek cirpalim.
2-Yumurtalari teker teker ekleyerek cirpalim.Her yumurtayi ekleyip iyice cirpalim,sonra diger yumurtayi ekleyelim.
3-Un,kakao,k.tozu ve vanilyayi ayri bir kaba eleyelim.Ve yumurtali karisima ekleyerek iyice cirpalim.
4-Sut ve portakal kabugu rendesinide ilave edip cirpmaya devam edelim.
5-Tabanina yagli kagit serilmis 26 cm lik kalipta 45 dakika pisiriip,keki sogutuyoruz.

Kek sogurken kremayi hazirlayabilirsiniz:
1-Kremayi kisik ateste kaynatiyoruz.Bitter cikolatayi ince ince kiyip bir kaba aliyoruz.Sutlu cikolatayida ince ince kiyiyp baska bir kaba aliyoruz.
2-Kaynayan kremayi bitter cikolatanin uzerine dokup tel ile iyice karistiriyoruz.Sonra bu karisima sutlu cikolatayi da ilave edip eriyene dek iyice cirpiyoruz.
3-Oda isisindaki tereyagini mikserle iyice cirparak bu cikolatali karisima ilave ediyor ve hepsini cirpiyoruz.Kremamiz hazir oluyor.

Soguyan pandispanyamizi ikiye boluyoruz.Sutlu kahveli karisimla alt ve ust katini islatiyoruz.Zeminini duz bir pasta tabagina alip,ust kisminida iki katin esit olmasi icin trasliyoruz.

Krokan icin;Dovulmus fistik ve findik iclerini tereyagi ve sekerle kavuruyoruz.Iste harika krokanimiz hazir :)
Pastanin ic kismina once kremamizn yarisini ve uzerine krokan karisimimizi suruyoruz.


Diger keki de uzerine kapayarak krema ile kapliyoruz.Iste pastamiz nihayet hazir :)
Ustu icin istediginiz renkte seker hamuruyla kaplama yapabilirsiniz.Biz beyaz seker hamurunu biraz pudrasekeriyle iyice yogurarak kapladik.Uzerine diledigimiz kaliplarla kestigimiz cesitli renklerdeki sekilleri yapistirdik.Fakat hamurun tabandaki yeri icin yaptigimiz kirmizi burgu seklindeki seker hamuru kazaya ugrayip kopunca goruntu pek hos olmadi.Oda nazar boncugumuz olsun :)

Pastayi yapip,susleyip uyumam gece 1 .30 u buldu ama sabah gulen sevimli iki guzel gozle karsilasmak herseye degerdi dogrusu...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor pasta.Bayağı emek harcamışsın ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor
bir gün beraber gidelim fermoya
sonra da pasta günü yapalım
heveslendim şimdi gecenin bu saatinde :)