25 Ocak 2009 Pazar

Tavuk gogsu


Tarifini teyzemden aldigim ve uzun yillardir severek yaptigim bir tatli.Dilerseniz tatliyi yapmadan once dokeceginiz kabin zeminine hindistan cevizi ya da ezilmis kakaolu biskuviyi dokebilir,tatliyi rulo yaparak ta servis edebilirsiniz.Ben sade olanini sectim.
Malzemeler:

1 paket margarin
6 yemek kasigi un
8 yemek kasigi seker
1 litre sut
1 vanilya
1 parca damlasakizi
Findik kirigi

Yapilisi:

1-Margarini derin bir kapta eritin ve unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun.Sonra bu karisima tozsekeri ekleyin ve iyice kavurun.Dibinin yapismamasi icin kisik ateste kavurun.
2-Sutu,vanilyayi ve damlasakizini ekleyip muhallebi kivamina gelene dek pisirin.
3-Pisem muhallebiyi mikserle orta devirde 10 dakika cirpin ve tercihen dikdortgen bir kaliba bosaltin.Findikla susleyin.

Hiç yorum yok: