6 Ocak 2009 Salı

Kolay kiymali borek


Bu boregin tarifini annemden almistim.Yapimi cok kolay cokta lezzetli bir borek.Ani gelen misafirler icin hemen yapabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet yufka
2 yemek kasigi margarin
400 gr kiyma
1 orta boy sogan
1 yumurta sarisi
Pulbiber,kekik.sebze baharati,susam

Yapilisi:

1-Yufkayi butun olarak tezgaha yayalim.2 kasik margarini eritip 2 bardak suyla karistiralim.Yufkanin uzerini bu harcla yaglayalim.
2-Yufkayi gozleme yapar gibi,dort tarafindan ice dogru katlayalim.Ortaya kare seklinde bir yufka gorunumu cikmasi gerekiyor.
3-Ic harci icin kurusogani aycicek yaginda kavurup kiymayi ve diger baharatlari ekleyelim.-Ic harcini isterseniz peynir-maydanoz ya da mantarli-kusbasi etli de hazirlayabilirsiniz.
4-Kare seklinde olan yufkayi esit 4 parcaya bolelim.Her bir parcaya hazirladigimiz harctan yayalim.Her bir yufka icin ayni islemi uygulayalim 16 adet borek cikmasi gerekiyor.
5-Ortaya cikan 4 adet kucuk kare yufkalari bohca seklinde kapatalim ve ters bir sekilde yagli kagit serilmis tepsiye dizelim.
6-200 c' de uzerine yumurta sarisi ve susam serpip 30 dk pisirelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: