20 Nisan 2009 Pazartesi

Dereotlu ve peynirli pogaca


Yine cok lezzetli ve yapimi kolay bir tuzlu tarifi verecegim.Aksamustu cayiyla nefis olur,afiyet olsun :)
Malzemeler:

250 gr margarin
1 cay bardagi zeytinyagi
1/2 cay bardagi sirke
4 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta (Aki icine)
1 kabartma tozu
1 tatli kasigi mahlep
1 su bardagi ezilmis beyaz peynir
4 su bardagi un
Yarim demet dereotu

Yapilisi:

1-Margarini eritin ve ilitin.Zeytinyagi,margarin,sirke,yogurt,tuz,mahlep ve yumurta akini cirpma teliyle genisce bir kasede cirpin.
2-Dereotunu ve beyaz peyniri ekleyin.Unu ve k.tozunu yavasca azar azar ekleyin.Hamurun cok sert olmamasi gerekiyor.
3-Hamurun ustunu ortun ve yarim saat dinlendirin.
4-Hamurdan yuvarlak parcalar kopartarak,yagli kagit serilmis tepsiye dizin.Uzerine yumurta sarisini surup,corekotu serpin.
5-180 c'de yarim saat pisirin.

Hiç yorum yok: