6 Kasım 2008 Perşembe

Havuclu kek


Gecen haftaki arkadas ziyaretimiz icin tarifi cok kolay olan bir havuclu kek yaptim.Tadi harikaydi gercekten tek fark benim keki kendimize yapiyor oldugumu zannedip -esim yanik sevdigi icin-kekin hafif koyu renkte olmasi idi:)
 Malzemeler:
 3 orta boy havuc
 250 ml siviyag
 3 yumurta 
 1.5 su bardgi toz seker
 1 su bardagi dovulmuz ceviz
 1 pkt kabartma tozu
 2.5 su bardagi un
 1 cay kasigi tarcin
 
Yapilisi:
1-Havuclari rendenin iri tarafiyla rendeleyin.Yag,seker ve yumurtayi iyice cirpin.
2-Rende havuc ve cevizi ilave edin.Un ve k.tozunu eleyerek bu karisima ilave edin ve tahta bir kasikla karistirin.Oldukca koyu kivamli bir hamur olacak sasirmayin zira kek biraz gec pisecek.
3-Firini 175 dereceye getirin.Hafif isininca keki istediginiz sekilde kaliba dokup yaklasik 1 saat-hatta belki daha uzun-pisirin.Soguyunca kaliptan cikarin.
 Not:Isterseniz uzerine 1 paket sade labne peyniri ve 2 su bardagi pudra sekeriyle hos bir krema da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: